Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο κύριος Φθινόπωρος!!

 Ο κύριος Φθινόπωρος στόλισε τον πίνακα της τάξης μας για φέτος με την ομπρέλα του, τα δεντράκια με τα κίτρινα και πορτοκαλί φύλλα τους και φυσικά παρέα κάναν και τα συννεφάκια με την βροχούλα...

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι μάθαμε τα πάντα για αυτόν και τα τρια του παιδιά, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Φορέσαμε τα ρούχα του φθινοπώρου και όλο τον εξοπλισμό του.. γαλότσες, αδιαβροχο, ομπρέλα. Γίναμε δέντρα άλλα φυλλοβόλα άλλα αειθαλή και παίξαμε μουσικοκινητικά παιχνιδια. Μάθαμε για το κύκλο του νερού , από που έρχονται οι σταγόνες της βροχές που πάνε και που καταλήγουν στο τέλος. Αφού χορέψαμε το χορό της βροχής όπως οι ινδιάνοι αναπαρήγαμε την δικία μας βροχή με το γνωστό πείραμα..


 Νηπιαγωγείο χωρίς μπογιές δεν γίνεται οπότε αφού ζωγραφίσαμε δυο παιδάκια με μαρκαδόρο και τα χρωματίσαμε με ξυλομπογιές, τα βάλαμε κάτω από την ομπρελα τους που την κόψαμε με το χέρι και όχι με το ψαλίδι, όπως και τα συννεφάκια και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι ήταν η βροχή που έγινε με δαχτυλομπογιές!! Αυτές είναι οι δημιουργίες μας!!

 Και τέλος κάτι για να στολίσουμε την τάξη και μετά το δωματιό μας!!Τα φρούτα του φθινοπώρου δεν μπορούσαν να λείπουν..Αφού δοκιμάσαμε από όλα σταφύλι, αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι, μανταρίνι και είπαμε ποιο είναι το αγαπημένο μας. Γίναμε για λίγο μανάβηδες και πουλήσαμε τα φρούτα μας στη δική μας λαική αγορά με τους πάγκους μας, τις ζυγαριές μας ακόμα και με τα λεφτά μας, γιατί πως αλλιώς πουλάς και  αγοράζεις στην λαικη αγορά!!

Αυτά είναι τα μόμπιλε που φτιάξαμε με αποτυπώματα του μήλου σε χαρτι του μέτρου που τα κόψαμε και τα κρεμάσαμε πάνω σε πράσινη κορδέλα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου