Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Φύσα με το καλαμάκι για να φτιάξεις το δεντράκι!! Αυτές είναι οι δημιουργίες μας με το δεντράκι της ελιάς που φτιάξαμε και στολίσαμε την τάξη μας!!

Τα παιδιά πραγματικά το διασκεδάσανε αφού χρησιμοποιήσαμε την τεχνική με το καλαμάκι!! Με αρκετά αριωμένη καφέ τέμπερα ρίχνουμε λίγη ποσότητα στο χαρτί και μετά φυσάμε με το καλαμάκι για να δημιουργήσουμε τα κλαδιά.. Διευκρινίζουμε ότι φυσάμε δεν ρουφάμε.. εμείς κάναμε μερικές πρόβες χωρίς  την μπογιά πρώτα για να είμαστε σίγουροι.. Σε πρώτη φάση το δέντρο της ελιάς θα φαίνεται κάπως έτσι..
 Μετά έφτιαξα σφραγίδες από φελλούς μπουκαλιών.. Μια πιο στρογγυλή για να τη βουτήξουμε στο μαύρο χρώμα και να βάλουμε καρπούς στο δέντρο και μια που να θυμίζει τα φύλλα της ελιάς που τη βουτήξαμε στο πράσινο χρώμα.. και να το τελικό αποτέλεσμα!!

Τα παιδιά ξετρελαίνονται για στάμπες και σφραγίδες..Εύκολη τεχνική που δίνει όμορφο αποτέλεσμα.. Στο ίδιο στυλ μπορεί να γίνει και η μηλιά με μαύρο δέντρο και κόκκινους καρπούς ή η αμυγδαλιά με ροζ.. Εξίσου ωραίο αποτέλεσμα δίνει και το δέντρο των τεσσάρων εποχών..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου